Englantilainen lihacurry

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Lihacurry, eli englanniksi beef curry on naudanlihansa takia jotain mitä Intiassa ei ikinä syötäisi. Britit ovat venyttäneet rajoja tässä ruoassa esimerkillisellä tavalla. Englantilainen lihacurry on mahtava viikonlopun herkku.

Ainekset neljälle

  • 600g naudan entrecotea
  • 1 punasipuli
  • 1 paprika
  • 2 rkl valkosipuli-inkivääritahnaa (tai valkosipulia ja inkivääriä erikseen)
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl ruskeaa sokeria (tai jaggerya)
  • 1-5 tuoretta chiliä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 rkl voita

Kuivat mausteet

  • 1-2 rkl jeeraa
  • 1-2 rkl korianteria
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tl kuivattua chilijauhoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sarviapilan siemeniä (voi jättää pois)

Viimeistelyyn

  • maustamatonta jogurttia
  • tuoretta korianteria

Kuori ja silppua sipuli hyvin hienoksi. Lorauta öljyä kasariin ja sipulit perään. Paista hetki. Siivuta sillä aikaa liha pieneksi. Lisää liha kasariin ja mausta ohjeen mukaan. Paista lihan pintaan nätti väri.

Lisää sitten loput ainekset paprikaa lukuun ottamatta. Chilistä voi leikata siemenet pois ja pätkittynä sekaan. Lisää myös desi vettä.

Jätä lihacurry hautumaan kannen alla hiljaa poreillen. Puolen tunnin jälkeen pilko paprika sekaan. Jätä taas hautumaan hissukseen. Kurkkaa välillä ettei lihacurry kuivu.

Puolen tunnin päästä alkaa olla valmista. Kaada lihacurry tarjolle ja viimeistele jogurtilla ja silputulla korianterilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi