Englantilainen jauhelihapaistos “Shepherd´s pie”

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arviota)
Loading...

Englantilainen jauhelihapaistos eli Shepherd´s pie on mahtava maalaisruoka suoraan Emmerdalen maisemista. Laita paras tweed-takkisi päälle ja käy pöytään.

Ainekset kuudelle

  • 600g lampaan tai naudan jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 200g herneitä (pakaste käy myös)
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 koura tuoretta timjamia
  • 1 rkl worchestershire-kastiketta
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria
  • voita

päälle

  • 8 dl perunamuusia
  • 1 kananmuna

Vinkki: jos pursotat perunamuusin, saat ruoasta hyvinkin näyttävän.

Tee jauhelihapaistos näin:

Sekoita perunamuusin sekaan kananmuna.

Silppua sipuli, laita voita laakealle pannulle ja kuullota sipuli makeaksi n.10 minuuttia. Lisää sen jälkeen jauhelihat pannulle ja paista nopeasti väriä pintaan.

Kaada tomaattimurska pannulle ja kiehauta. Mausta laakerinlehdillä, timjamilla ja worchestershire-kastikkeella sekä suolalla ja pippurilla. Suurusta lopuksi vehnäjauholla.

Voitele uunivuoka ja laita jauhelihat pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Pursota perunamuusi päälle ja paista jauhelihapaistosta 200C uunissa 20-30 minuuttia niin, että peruna saa nätin värin pintaan.

Englantilainen jauhelihapaistos saa uunin jälkeen huilata hetken ennen tarjoilua, koska se on todella kuumaa!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi