Endiivisalaatti Roquefort-kastikkeella ja karamellisoidut saksanpähkinät

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arviota)
Loading...

Endiivisalaatti suolaisella Roguefort-kastikkeella ja makeiden saksanpähkinöiden kera on ravintola Carelian klassikoita. Tarjoa tämä juhlissasi ja jokainen kysyy sen jälkeen reseptiä.

Salaattiainekset neljälle

  • Endiivi 500g
  • 1/2 Salottisipuli
  • Päärynä 1 kpl
  • Rakuuna
  • Kirveli
  • Merisuolaa
  • Vastarouhittua mustapippuria
  • Vesikrassia koristeluun

Roquefort-vinaigrette (iso satsi*)

  • Dijon- sinappi 50g
  • Sitruunan mehu 1 rkl
  • Valkoviinietikka 0,7 dl
  • Oliiviöljy, extra virgin 1,7 dl
  • Rypsiöljy 1 dl
  • Roquefort-juusto 300g

Karamellisoidut saksanpähkinät (iso satsi**)

  • Saksanpähkinä 100g
  • Sokeri 0,5 dl

Karamellisoidut saksanpähkinät: Paahda saksanpähkinöitä 170 asteisessa uunissa 7-9 min. kunnes ne ovat sopivan paahtuneet. Sulata sokeria laakealla pannulla tai kattilan pohjalla keskilämmöllä, kunnes se on meripihkan sävyistä. Sekoita tämän jälkeen pähkinät paahtuneen sokerin joukkoon, mausta ripauksella suolaa ja sekoita huolellisesti. Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä täysin.

Roquefort-vinaigrette: Mittaa viinietikka ja sitruunan mehu tehosekoittimeen. Sekoita 10 sekuntia kovilla kierroksilla. Pidä tehosekoittimeen kierrokset maksimissaan. Lisää öljyt aluksi tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana, jotta vinaigrette emulgoituu. Lisää lopuksi Roguefort-juusto ja soseuta tasaiseksi tehosekoittimella.

Valmistele salaatit ja muut ainekset: Irroita endiiveistä lehdet. Henonna rakuuna ja kirveli. Leikkaa salottisipuli terävällä veitsellä 0,5 mm kuutioiksi. Murskaa karamellisoitu saksanpähkinä. Kuori ja poista päärynöistä siemenkota. Leikkaa se pituussuunnassa lohkoiksi.

Kokoa endiivisalaatti: Laita esikäsitellyt endiivin lehdet, hienonnetut yrtit, murskattuja saksanpähkinöitä 2 rkl, hienonnettu salottisipuli ja päärynälohkot kulhoon. Mausta ripauksella suolaa ja vastarouhittua mustapippuria. Lisää lopuksi Roquefort-vinaigretteä noin desin verran joukkoon.

Sekoita huolellisesti kaikki ainekset sekaisin, mutta kuitenkin niin, että endiivin lehdet pysyvät ehjinä. Nostele annoksiksi lautasille tai kokoa salaatti isoon kulhoon. Koristele endiivisalaatti lopuksi vesikrassilla, Roquefort-juustomuruilla ja saksanpähkinöillä.

VINKIT:
* Roquefort-vinaigrettea on helpompi tehdä isompi määrä kerralla. Se säilyy jääkaapissa ainakin kuukauden. Vinaigrette on hyvä yleiskastike salaateille tai vaikka punajuuren kastikkeena.

** Karamellisoidut saksanpähkinät säilyvät ilmatiiviissä rasiassa kuukauden. Voit käyttää niitä eri juustojen lisukkeena tai vaniljajäätelön kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Outi Tyni -

    Erittäin kiinnostava resepti, kokeilen varmasti! Mutta toimituksen kannattaisi panostaa suomenkieleen. Onko nämä jutut jostain koneella käännetty?

Kommentoi