Empanadat

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Empanadat ovat chileläisiä maissipiirakoita, joiden täytteissä voi käyttää mielikuvitusta. Muutama malli seuraavassa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

Taikina

  • 100 g voita
  • 4 dl kermaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl maissijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna voiteluun

Empanadojen täytevaihtoehtoja

keitettyä Pinaattia
Kuullotettua sipulia
Keitettyä kananmunaa

keitettyä perunaa
juustoraastetta
paprikakuutioita

paistettua jauhelihaa
kesäsipulia
tomaatteja

Suolaa, pippuria, juustokuminaa, paprikaa, chiliä yms.

Voi sulamaan. Valmistele täytteitä, silppua, keitä tai paista, mitä ikinä valitsetkaan empanadojen täytteiksi? Täytettä tälle satsille tarvitaan sellainen 4-5 dl.

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhoon, nypi voi jauhojen kanssa sekaisin. Ohenna pikkuhiljaa kermalla. Empanadojen taikina saa olla aika tiivis. Jätä kelmuun vartiksi tasaantumaan. Uuni päälle 225C.

Viimeistele sillä välin täyte. Mausta reippaasti. Varo ettei täyte jää liian löysäksi. Silloin empanadat alkavat ratkeilla uunissa.

Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi. Ota piirakkamuotilla kiekkoja taikinasta* ja annostele reipas ruokalusikallinen täytettä keskelle. Käänna toinen puoli kanneksi ja kostuta sauma vatkatulla munalla ja painele kansi kiini tiiviisti. Nostele voipaperin päälle uunipellille. Sivele myös empanadojen pinta munalla ja paista sellaisen vartin verran niin että piirakat saavat kauniin värin. Anna vetäytyä uunin jälkeen ja nauti!

* kuvassa kiireisen miehen empanadat, eli yksi iso täytetty piirakka leikattuna pienemmiksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi