Eesti Burger

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Viron herkuilla varustetuun burgeriin löytyy aineksia jo useista kaupoista. Varsinkin niistä virolaisista.

Eesti Burger ainekset neljälle

  • 4 reippaan kokoista sämpylää
  • 4 paksua (1-2cm) siivua hyvää palvikinkkua (lihatiski voi siivuttaa valmiiksi)
  • 200g Virolaista savujuustoa (Kippari käy myös)
  • 4 rkl marinoitua salaattia*

Sinappimajoneesi

  • 1-4 tl Pöltsamaa Kange sinappia (todella tulinen)
  • 5 rkl majoneesia

* Virolaisissa kaupoissa (mm. Eestin herkut) löytyy erilaisia hapankaali-kasvisraasteita marinoituna purkissa. Jos et löydä sellaista niin hapankaali huuhtaistuna käy korvikkeena.

Sekoita sinappimajoneesi maustumaan. Jos löysit Pöltsamaan Kangea, niin maistele välillä ettei mene överiksi. Kange on nimensä veroista.

Leikkaa savujuusto ohuiksi viipaleiksi. Iske sämpylät uuniin tai grilliin. Paista pinta rapeaksi. Laita kinkut ritilälle tai pannulle ja paista pari minuuttia. Käännä ympäri ja laita savujuustot paistetulle puolelle.

Kasaa burgerit niin, että sämpylöiden halkaisupinnalle sinappimajoneesia. Pohjapalan päälle salaattia ja sen päälle kinkku-juustopihvi.

Kansi päälle ja ylistys Eestille!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi