Duchesse-perunat

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (48 arviota)
Loading...

Kun tarvitaan juhlavaa perunamuusia, Duchesse-perunat ovat juuri oikea valinta. Äärettömän helppo onnistua kun seuraat tarkasti tätä reseptiä.

Ainekset pellilliseen

  • 1 kg jauhoisa perunoita esim. rosamunda
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 rkl voita
  • 1 hipaus valkopippuria
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • pursotinpussi sekä suutin

Tee Duchesse-perunat näin:
Keitä perunat kuorineen kypsäksi. Kaada vedet ja jätä kannen alle jäähtymään.

Kuori perunat, riko ne haarukalla ja sekoita voi sekä mausteet mukaan.

Erottele keltuaiset ja aja ne tehosekoittimella perunamuusimassan joukkoon. Massa täytyy saada mahdollisimman tasaiseksi.

Valmistele pursotinpussi ja kauho perunamuusi sisään. Laita uunipellin päälle leivinpaperi ja pursota perunamassa näteiksi kiekuroiksi sellaisella välistyksellä, että ne mahtuvat hiukan turpoamaan uunissa.

Paista Duchesse-perunat 215C uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Vinkki: Duchesse perunamuusin voi tehdä valmiiksi pakkaseen ja ottaa sieltä käyttöön tarvittaessa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi