Donburi

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (21 arviota)
Loading...

Donburi on trendikästä kulhoruokaa Japanista. Tässä reseptissä se tehdään lohesta, mutta variaatioita löytyy muitakin. Donburin ideana on, että pohjalla oleva riisi maustuu päälle laitettavilla täytteillä tai riisille erikseen tehtävällä liemellä. Helppo ja terveellinen ruoka.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 150g graavilohta*
  • 1 avokado
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 kevätsipulia
  • 2 dl Japanilaista riisiä (tai puuroriisiä hätätapauksessa)

Donburi-riisin mausteliemi

  • 3 rkl vettä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl soijaa
  • 1 tl sokeria
  • suola

*Jos löydät jostain todella tuoretta merilohta, niin siitä voi tehdä raakana. Kysy kalamyyjältä neuvot.

Huuhtele riisi hyvin ja laita kiehumaan ohjeiden mukaan.

Kiehauta mausteliemi kattilassa ja jätä tekeytymään.

Kuori ja viipaloi avokado. Pirskottele sen päälle sitruunamehua ettei hedelmä ala tummumaan.

Lusikoi valmista riisiä kulhojen pohjalle ja mausta Donburi-liemellä.

Asettele lohta ja avokadosiivuja annoksen päälle. Koristele silputulla kevätsipulilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

Kommentoi