Dhaba-kanaa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Intialaisista kanacurryista ei saa tarpeekseen. Tässä curryssa vieno kuminan aromi istuu täydellisesti sitruunan kanssa.

Ainekset neljälle

  • 500g broilerinfileetä
  • 1 iso sipuli
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 luomusitruuna
  • 1 dl jogurttia
  • 1 tl tärkkelystä (esim. maissi)
  • 2 rkl ruokaöljyä

marinadi

  • 2 tl kuminansiemeniä
  • 3 – 4 chiliä
  • 1/2 tlk tomaattimurskaa
  • 2 rkl jauhettua korianteria
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl kardemummaa

Leikkaa broileri pieniksi palasiksi. Yhdistele marinadiainekset. Sekoita broileri marinadin ja jätä vkylmään marinoitumaan vähintään tunniksi.

Sekoita sillä välin jogurtti sekä tärkkelys. Näin saat ns. stabiloidun jugurtin, joka kestää paremmin lämpöä.

Kuori ja silppua inkivääri sekä valkosipuli. Pese ja raasta sitruunankuori talteen. Siivuta sipuli.

Lorauta korkeareunaiselle pannulle ruokaöljyä. Freesaa inkivääriä ja valkosipulia hetki pannulla. Lisää sipuli ja paista pehmeäksi.

Kaada broileri pannulle marinadeineen. Paista kovalla lämmöllä niin kauan, että broileri kypsyy ja kastike alkaa sakeutua. Mausta suolalla, sitruunankuoriraasteella. Purista sitruunasta mehut ruokaan. Kiehauta, nosta liedeltä ja sekoita stabiloitu jogurtti sekaan.

Tarjoa dhaba-kana välittömästi kuumana.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi