Dauphinois-gratiini

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Ranskalaiset valkosipuliperunat. Ideana on esikeittää perunat maidossa, jolloin tulos on sametinpehmeä.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 1,5kg perunoita (kiinteä)
  • 100g emmental raasteta
  • 1 l punaista maitoa
  • 2 rkl voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl muskottipähkinää
  • suolaa ja pippuria

Laita maito lämpenemään kattilaan. Mausta muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla.

Kuori ja viipaloi perunat 0,5 cm paksuiksi siivuiksi. Anna perunoiden kiehahtaa maidossa.

Voitele uunivuoka ja sivele se parilla murskatulla valkosipulinkynnellä. Jätä kynnet vuokaan.

Nostele myös perunat vuokaan ja kaada maitoa niin että ne juuri ja juuri peittyvät. Ripottele juustoraaste päälle.

Paista Dauphinois gratiinia 180 asteisessa uunissa tunti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi