Crostinit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Crostinit ovat näyttäviä italialaisia alkupalaleipiä. Tässä ne saavat skandinaavisen kala-perunatäytteen, mutta vaihtoehtoja on niin paljon kuin mielikuvitus antaa myöden. Crostineilla saat myös juhliin näyttävän aloituksen.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 1 pitkä patonki
  • oliiviöljyä

Silli-perunatäyte

  • 3 keskikokoista perunaa (kiinteä lajike)
  • 1 prk silliä rapukastikkeessa
  • 1 prk siianmätiä
  • tuoretta tilliä

Vinkki: Crostinien täytteissä vain mielikuvitus on rajana; kylmäsavulohta ja majoneesia, leikkeleitä ja oliivia, juustoa ja hilloa etc.

Kuori perunat ja laita kiehumaan. Seuraa kypsymistä. Pitää jäädä napakaksi. Muista, että peruna kypsyy vielä kun kaadat vedet pois.

Leikkaa patonki sentin ohuiksi viipaleiksi. Hölvää viipaleet reilusti oliiviöljyllä. Paahda viipaleet 200C uunissa kullanruskeiksi ja rapeiksi crostineiksi (n.5 minuuttia). Nosta jäähtymään.

Leikkaa perunasta sentin ohuita kolikoita. Tee keskelle reikä (stanssi on hyvä apuväline), että kastike pysyy paremmin perunan päällä.

Laita crostinin päälle perunasiivu. Lusikallinen silliä ja kastiketta keskelle. Mätiä ja tilliä koristeeksi.

Nauti crostinit heti kun olet saanut valmiiksi. Maistuu erinomaiselle lasillinen kuohuvaa kyljessä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi