Crepes suzette

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arviota)
Loading...

Oh, la la! Ne fiinimmät appelsiiniohukaiset. Onhan ne vähän monimutkaisempi tehdä, mutta on makukin toista maata.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl vettä
  • 3 munaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 1/2 dl maitoa
  • 50 g sulatettua voita
  • voita paistamiseen

Täyte

  • 75 g voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl appelsiininkuoriraastetta
  • 2 rkl appelsiinimehua

Liekittämiseen

  • 1/2 dl Cointreau- tai Grand Marnier -likööriä

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä

Vispaa jauhot ja vesi tasaiseksi. Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset, sokeri, maito ja voi taikinaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja kääntele ne taikinaan varovasti. Ei vispausta enää.

Kuumenna pannu. Sulata voita pannulla ja paista hyvin ohuita räiskäleitä.

Valmista täyte. Pehmitä voi ja sekoita joukkoon sokeri, appelsiininkuori ja -mehu. Levitä hieman täytettä jokaiselle jäähtyneelle krepille ja taita ne neljään osaan.

Lusikoi loppu appelsiinivoi pannuun tai uuninkestävään vuokaan (ei teflon) ja sulata miedolla lämmöllä. Kääntele taitettuja räiskäleitä appelsiinivoissa, jotta ne lämpenevät kunnolla.

Lorauta päälle likööri ja konjakki ja kuumenna hetken aikaa. Ravistele vuokaa, jotta likööri imeytyy tasaisesti. Liekitä niin että tukka hulmuaa. Vatkaa pannua niin että liekit palavat mahdollisimman pitkään (alkoholi palaa pois).

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi