Creme brulee

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (98 arviota)
Loading...

Creme brulee on niitä klassisia jälkiruokia, jonka resepti kannattaa opetella ulkoa. Vain mielikuvitus on tämän jälkeen rajana creme bruleen maustamisen ja varioimisen osalta.

Ainekset neljälle

  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl punaista maitoa
  • 1 vaniljatanko (tai 1 tl vanilijasokeria)
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 0,5 dl sokeria

Sokerikuori

  • 2 rkl valkoista sokeria

Vinkki: Creme bruleen voi maustaa hedelmällä. Korvaa ohjeessa 2 rkl maitoa Bonnen hedelmäsoseella.

Aloita creme bruleen valmistaminen erottelemalla keltuaiset. Vispaa niistä rakenne rikki. Tee maitoseos vesihauteessa; laita kattilaan vettä ja sen päälle sopiva kulho, joka voi olla lasia tai terästä. Mittaa ainekset kulhoon (ilman keltuaisia) ja vaniljatanko halkaistuna (tai vaniljasokeri). Lämmitä maitoseosta ja vispaa.

Kun maito on lämmintä, vispaa sekaan keltuaiset vähän kerrallaan. Lämmitä creme brulee -seos lähes kiehuvaksi ja nosta sitten huilaamaan.

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Kaada creme brulee -seos uuninkestäviin pikkuvuokiin. Laita vuoat isompaan astiaan, johon tehdään vesihaude – eli kaada kuumaa vettä astian pohjalle niin, että sitä on pikkuvuokien puoleen väliin asti.

Paista creme bruleet uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Jäähdytä, kelmuta ja siirrä jääkaappiin tekeytymään – vaikka seuraavaan päivään.

Creme bruleen tarjoilu: Hetki ennen tarjoilua, nosta vuoat jääkaapista, ripottele jokaisen vuoan päälle hiukan sokeria ja polta toholla (kaasupoltin) sokeripinta rapeaksi. Jos et omista tohoa, niin voit tehdä tämän vaiheen punaisten uunivastuksien alla, jolloin uunin luukku kannattaa pitää kokoajan auki ja seurata milloin sokeripinta sulaa ja rapeutuu. Tarjoa creme brulee heti kun sisus on vielä kylmä ja pinta lämmin.

Sisältöyhteistyö Bonne Juomat Oy:n kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Todella toimiva resepti. Mielestäni kerman ja maidon määrä on sopiva keskenään. Onnistuu joka kerta. Vielä kun uskaltais maustaa jollakin hedelmällä 🙂

Kommentoi