Crema catalana

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (29 arviota)
Loading...

Crema catalana on sitruksinen jälkiruokavanukas. Se voi odottaa lähes valmiina jääkaapissa edellisestä päivästä. Jos haluat asiaankuuluvan rapsakan sokerin päälle, kannattaa hankkia poltin eli ns. toho.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 6 keltuaista
  • 200g sokeria
  • 7dl maitoa
  • 1 tl kanelia
  • 1 appelsiini
  • 3 rkl maissijauhoja
  • 2 rkl ruskeaa sokeria

Erottele keltuaiset kulhoon. Vispaa rakenne rikki. Sekoita sokeri joukkoon ja vispaa niin että seos hiukan kuohkeentuu.

Raasta appelsiinin kuori talteen (varo valkoista osaa jossa katkeroitu maku). Purista mehu ja poista siemenet. Kiehauta maito, appelsiininkuori ja mehu sekä kaneli kattilassa. Anna hautua kannen alla pari minuuttia. Siivilöi maito. Vatkaa keltuaiset sekaan.

Sekoita pieneen kuppiin tilkka maitoa ja maissijauhot. Hämmennä seos kattilaan. Kiehauta vanukas matalalla lämmöllä kokoajan sekoittaen. Kaada vanukas pieniin tarjoilukuppeihin. Jäähdytä ja laita jääkaappiin.

Nosta crema catalana -kupit huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua. Ripottele sokeria päälle ja polta sokeri ruskeaksi toholla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi