Coleslaw-salaatti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (270 arviota)
Loading...

Coleslaw eli kaalisalaatti on taattua USA -tavaraa. Grillijuhlissa se raikastaa ribbsit. Nykyisissä laadukkaissa hampurilaispaikoissa se on burgerin vakiokylkiäinen. Yksinkertainen ja monikäyttöinen sivusalaatti.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kahdeksalle

  • 400g valkokaalia
  • 3 porkkanaa

Kastike

  • 2 dl majoneesia
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • Suolaa ja pippuria hiukan

Vinkki: Vaihtelua coleslaw saa, kun laitat sekaan ananasta makeudeksi ja chiliä kulmaksi. Kastikkeen saa kevyemmäksi, kun vaihdat osan majoneesista kermaviiliin.

Leikkaa valkokaali hiuksen ohueksi pätkäksi. Tässä vaaditaan todellista veitsityöskentelyn taitoa. Mandolini on myös hyvä apuväline tai tietenkin yleiskone, raastimella varustettuna.

Nuiji kaalisilppua kaulimella, jolloin mehut alkavat irrota kaalista. Näin kaalisalaatti saa mehevän koostumuksen.

Raasta porkkana karkeaksi kaalin sekaan.

Vatkaa kastikeainekset sekaisin pienessä kulhossa ja kaada kaalisalaatin sekaan.

Sekoita kaikki ainekset hyvin ja jätä coleslaw viileään tekeytymään vähintään puoleksi tunniksi. Jotkut sanovat sen olevan parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi