Coleslaw aasialaisittain

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arviota)
Loading...

Aasialainen coleslaw on raikas ja maukas lisuke vaikka rapsakaksi paistetulle possulle tai burgerin väliin.

Ainekset kahdeksalle

  • 200g pala valkokaalia
  • 2 porkkanaa
  • 2 salotti- tai 1 punasipuli
  • 2 kesäsipulia tai pätkä purjon vihertävää osaa
  • 1 puska tuoretta korianteria

Coleslaw-kastike

  • 1 lime, luomu
  • 2 rkl soijaa
  • 1 rkl ruskeaa sokeria
  • 1 pätkä inkivääriä
  • chiliä maun mukaan
  • 1 tl suolaa

Pese lime hyvin ja painele leikkuulautaa vasten, niin mehut irtoavat paremmin. Raasta ensin kuori kastikekulhoon, halkaise ja purista mehut myös kulhoon. Kuori ja raasta inkivääri myös kulhoon. Lisää loput kastikeainekset ja jätä tekeytymään.

Suikaloi kaali terävällä veitsellä hiuksen ohueksi (mandoliini on erinomainen apuväline tässä). Laita kaali isoon pakastuspussiin. Kuori ja suikaloi porkkanat myös pussiin. Pussi leikkuulaudalle ja mätki kaulimella hetken aikaa niin, että kaali alkaa pehmetä.

Leikkaa kesäsipuli hyvin hienoksi. Kuori ja suikaloi myös salottisipuli. Laita kaikki coleslaw kasvikset salaattikulhoon, revi mukaan korianteria ja sekoita coleslaw hyvin.

Juuri ennen tarjoilua, kaada kastike päälle ja tarjoa Coleslaw Singaporen tapaan esim. aasialaisten liharuokien kaverina.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi