Coeur de filet

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Coeur de filet on naudan sisäfileen keskiosa (ranskasta käännettynä fileen sydän) uunissa paahdettuna mehevän punakaksi. Todellinen herkku niille lihanystäville, jotka haluavat lihalta sileää tekstuuria.

Ainekset kuudelle

  • 800g naudan sisäfileen keskiosaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita

Laita uuni lämpenemään täysille.

Trimmaa sisäfileestä rasvat pois. Laita öljy ja voi pannulle ja paista lihan pintaan väri kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tökkää paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan.

Laita sisäfilee uuniin ja muista tiputtaa uunin lämpötila 150C.

Paahda lihaa uunissa niin kauan, että mittari näyttää 56 astetta.

Lämmöt pois uunista. Kääri liha folioon ja jätä uuniin huilaamaan vartiksi.

Leikkaa Coeur de filet poikkisyyhyn parin sentin siivuiksi ja laita tarjolle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi