Chorizoa viinissä

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (18 arviota)
Loading...

Chorizoa viinissä on yksinkertainen ja pikantti tapas-annos, jota löytyy lähes joka kulmabaarista Espanjassa. Ruoka sopii vaikka välimerihenkiseen noutopöytään tai piknikille.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 200g Chorizo-makkaraa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl puna- tai valkoviiniä. Myös aito siideri käy!
  • 1 tl kuivaa timjamia
  • 1 rkl lehtipersiljaa koristeeksi

Laita pieni pannu lämpenemään liedelle. Leikkaa chorizo-makkarat parin sentin siivuiksi.

Loraus oliiviöljyä pannulle ja chorizot siihen kypsymään.

Kun chorizoissa on nätti väri “kolikon” kummallakin puolella, lorauta viini tai siideri kyytiin. Riivi timjamin oksat mukaan yrtiksi. Kiehuta niin kauan, että jäljelle jäänyt vähäinen neste on sakeaa; ottaa noin viitisen minuuttia.

Suurusta vielä lopuksi oliiviöljyllä, silppua lehtipersiljaa mukaan ja kaada ruoka kuppiin tarjolle. Chorizoa viinissä ei tarvitse olla kuumaa tarjottaessa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi