Chorizoa ja perunaa romesco-kastikkeella

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Chorizo-makkara on mausteisuutensa vuoksi erinomainen grillimakkara. Nämä tapas-henkiset suupalat voi toki tehdä uunissakin.

Ainekset kahdeksalle

  • 4 raakachorizoa
  • 1 kg pieniä (uusia) pottuja
  • cocktail-tikkuja
  • Romesco-kastiketta (linkki suosituksissa)

Valmista Romesco-kastike hyvissä ajoin ohjeen mukaan.

Vettä kattilaan ja tulille. Huuhtaise perunat ja leikkaa ne puoliksi. Kun vesi kiehuu, esikeitä niitä noin 5-7 minuuttia niin etteivät ne ole vielä pehmeitä ja kaada vedet pois.

Paista chorizot kypsiksi joko grillissä tai uunissa 200 astetta ja vartin verran. Anna hiukan jäähtyä ja leikkaa ne “kolikoiksi”.

Uunissa
Jos teet ruoan uunissa, paista perunapuolikkaat nopeasti pannulla oliivöljyssä ja töki sitten cocktail-tikulla chorizo ja peruna yhdeksi suupalaksi, jonka voi dipata Romescoon.

Grillissä
Tökkää cocktail-tikkuun ensin makkarapala ja sitten peruna. Laita tikut hetkeksi grilliin niin peruna kypsyy siellä loppuun. Ota jäähtymään ja kun niitä voi syödä, dippaile romesco-kastikkeeseen.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi