Chorizo-kanapata

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (214 arviota)
Loading...

Tämä Iberian niemimaalta tuleva chorizo-kanapata on niin yksinkertainen, että se tulee kuin itsestään – vaikka sillä aikaa kun istut saunassa.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 300g chorizo-makkaraa
  • 4 broilerinrintaa tai kanaa jos löydät
  • 2 sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tlk valkoisia papuja (esikypsytetty)
  • 1 tlk hyvälaatuista tomaattimurskaa
  • 2 tl timjamia (kuivattu) tai reilummin tuoretta
  • suolaa ja pippuria
  • lehtipersiljaa
  • oliiviöljyä

Tee chorizo-kanapata näin:

Asettele broilerinrinnat laakean uunivuoan pohjalle. Kaada päälle oliiviöljyä.

Kuutioi chorizo-makkara kulhoon. Kaada pavuista liemet pois ja laita myös kulhoon. Kuori ja silpusta sipulit. Sekoita sipulit ja tomaattimurska kulhoon. Mausta sitruunalla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Kaada tomaattiseos rintapalojen päälle vuokaan ja lorauta vielä reippaasti oliiviöljyä päälle niin pata ei kuivu uunissa.

Paista chorizo-kanapataa 190C asteessa 35 – 45 minuuttia niin, että broileri ehtii kypsyä. Uunin jälkeen ruoka saa hetken vetäytyä folion alla. Silpusta lehtipersiljaa koristeeksi ja tarjoile rapsakan maalaisleivän kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi