Chiliperunat eli patatas bravas ovat tapas-ravintoloiden ylpeys espanjassa. Salsa brava tehdään yleensä ravintolan salaisella reseptillä.
Chiliperunat neljälle
- 4 isoa perunaa (kiinteä)
- 1 dl oliiviöljyä
- suolaa
Salsa brava
- 1 rkl paseerattua tomaattia
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1-2 tl sokeria
- 1 rkl majoneesia
- 1 tl tabascoa tai muuta chiliä
Kuori perunat, lohko peukalonpään kokoiseksi ja laita kiehumaan. Heti kun vesi alkaa kiehua, kaada vedet pois ja jätä perunat höyryämään ja kuivumaan kattilaan.
Sekoita salsa brava odottelemaan.
Ota iso paksupohjainen pannu ja siihen reippaasti oliiviöljyä. Paista perunat kypsäksi niin että niihin tulee kauniin ruskea väri. Suolaa hyvin.
Tarjoa chiliperunat kuumana salsan kanssa.