Chilillä lämmitetty kurpitsarisotto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arviota)
Loading...

Kurpitsarisotto saa tässä lämpöä chilistä ja upean kermaisuuden mascarpone-juustosta. Panosta oikeaan risottoriisiin ja muista että hyvä risotto on valuvaa eikä kuivaa.

Ainekset neljälle

  • n. 1kg hokkaido- tai myskikurpitsa
  • 1-5 tuoretta chiliä tulisuuden ja maun mukaan
  • 1 prk mascarpone-juustoa
  • 2,5 dl oikeaa risottoriisiä (Arborio tai Carnaroli)
  • n. 8 dl kiehautettua vettä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • 1 limenmehu
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Säädä uuniin 150C astetta. Kuori ja paloittele kurpitsa. Sekoita palat oliiviöljyssä sekä mustapippurissa ja paahda uunissa 30 minuuttia, jolloin kurpitsa on pehmennyt.

Sillä välin silppua sipuli ja laita paksupohjaiseen kattilaan kuullottumaan oliiviöljyn kanssa. Kiehauta vettä vedenkeittimessä.

Kaada riisit kattilaan, purista limenmehu sekaan ja kiehauta. Mausta suolalla. Lisäile risottoon 2-3 dl aina kerrallaan kuumaa vettä ja sekoita. Riisin täytyy kiehua hiljalleen eikä se saa kuivua kattilaan. Keittoaika noin 20 minuuttia.

Valmistele chili; halkaise, poista siemenet ja leikkaa pieneksi.

Kun riisi on lähes kypsää, kaada loput oliiviöljyt sekaan, puolet mascarpone-juustosta ja puolet chilistä. Nosta levyltä, lisää paahdetut kurpitsat kyytiin ja sekoita.

Tarjoile kurpitsarisotto heti mascarponen sekä chilisilpun kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi