Chili con carne

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arviota)
Loading...

Chili con carne – kuten nimikin sanoo, niin siinä on chiliä lihalla eikä lihaa chillillä. Saa käyttää luovuutta maustamisen kanssa. Punaisilla jalapenoillakin tulee kuitenkin riittävän hyvää.

Viimeksi päivitetty

Ainekset kuudelle

  • 600 g sika-nauta jauhelihaa
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 tlk ruskeita- tai kidneypapuja (liemessä)
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 sipulia
  • n. 0,5 l lihalientä (esim. fondista)
  • 4 – 8 rkl punaisia jalapenoja (maun mukaan)
  • 1 rkl limemehua ja kuorta
  • 3 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl pippuria
  • suolaa

Lisäksi

  • ranskankermaa
  • tomaattilohkoja
  • nachoja

Kuori sipuli ja leikkaa hyvin pieneksi. Ruskista sipulisilppu huolellisesti isossa wok-pannussa. Pidä reilu lämpö ja lisää jauheliha. Ota väriä. Mausta sokerilla, pippurilla, jalapenoilla ja paprikajauheella.

Kaada mukaan pavut liemineen ja sitten tomaattimurska. Raasta sekaan limenkuorta ja purista myös mehut kyytiin. Lisää lihalientä niin että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää riisi ja sekoita hyvin.

Anna chili con carnen porista levyllä pienellä lämmöllä. Sekoita välillä koska riisi nappaa pohjaan kiinni nopeasti. Maistele myös välillä, lisää suolaa jos paputölkin liemestä ei tullut sitä tarpeeksi. Kun vetisyys on hävinnyt ja koostumus alkaa sakeutua – chili con carne on valmis.’

Tarjoa chili con carne ranskankerman, tuoreiden tomaattien ja nachojen kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi