Chili-appelsiinimarinoitu possun sisäfilee

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arviota)
Loading...

Possun sisäfilee on kiitollinen marinoitava, koska se imee makuja itseensä tosi hyvin. Tässä possun sisäfilee marinoidaan raikkaalla appelsiinilla, otetaan chilistä hieman kärkeä ja grillataan nopeasti mehukkaaksi.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 800 g possun sisäfileetä

Marinadi

  • 1 luomuappelsiini
  • 1-3 chiliä
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl merisuolaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • voita ja kookoskermaa, jos teet kastikkeen marinoinnin jälkeen

Leikkaa lihasta ylimääräiset rasvat ja kalvot pois. Jos possun sisäfilee on kovin pitkä, sen voi pätkäistä kahtia niin on helpompi marinoida ja grillailla myöhemmin.

Pyörittele appelsiinia leikkuulautaa vasten reippaasti painaen – näin saadaan mehut irtoamaan paremmin. Leikkaa kuorimaveitsellä appelsiinin keltaista pintakuorta ja laita isoon pakastepussiin, jossa liha marinoidaan. Halkaise appelsiini ja purista mehut pussiin. Halkaise myös chilit ja tiputa sellaisenaan pussiin. Hunaja, suola ja oliiviöljy pussiin ja reipas ravistelu.

Asettele sen jälkeen possun sisäfilee pussiin ja hiero marinadi lihan pintaan kauttaaltaan. Puristele pussista ilmat pois ja jätä jääkaappin marinoitumaan 2-24h ajaksi.

Nosta liha marinadista ja kuivaa talouspaperilla. Suolaa ja pippuria pintaan ennen paistoa.

Marinadista kastike

Marinadista saa erinomaisen kastikkeen näin; siivilöi marinadi kastikekattilaan, kiehauta muutama minuutti, lisää 2 rkl kookoskerma ja sekoita tasaiseksi. Maista ja mausta. Sekoita vielä pari ruokalusikallista voita kastikkeeseen niin tulee nätti kiilto.

Possun sisäfileen paistaminen

Grillissä: Paista possun sisäfileeseen kauttaaltaan nätit raidat. Siirrä se sitten epäsuoraan lämpöön 5-10 minuutiksi. Älä paista kengänpohjaksi.

Kotona: Valurautapannulla pinnat kiinni ja muutama minuutti 200 asteisessa uunissa. 68 astetta on possun sisäfileelle sopiva sisälämpötila.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi