Chana masala

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arviota)
Loading...

Chana masala on kikhernecurry, joka keitetään kastikkeeksi tomaatin ja tuhdin chilin kanssa. Oma säväys tulee happamasta tamarindista.

Ainekset neljälle

  • 1 tlk kikherneitä
  • 1 sipuli
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 rkl tamarinditiivistettä (tai sitruunaa)
  • 2 rkl öljyä

Masala -mausteseos

  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa (jeera)
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 3 vihreää chiliä
  • 1 tl chilijauhoa
  • 3 currynlehtiä
  • suolaa ja pippuria reilusti

Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli. Jauha masala valmiiksi morttelissa. Kun sipuli on kullanruskeaa, iske joukkoon masala ja pyörittele tasaiseksi.

Sekoita tamarindi tilkkaan vettä. Lisää se pannulle sekä perään tomaattimurska.

Odota että kastike kiehuu. Lisää sitten kikherneet.

Keittele soosia kasaan 15-20 minuuttia. Maista ja mausta. Lopputulos jota haetaan, on lähinnä
muhennosmainen.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi