Chana masala

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (33 arviota)
Loading...

Chana masala on kikhernecurry, joka keitetään kastikkeeksi tomaatin kanssa. Oma säväys tulee happamasta tamarindista. Tämän curryn kanssa voi kokeilla henkilökohtaisia chiliennätyksiä. Takarajaa ei ole. Ruoka tykkää, mitä enemmän poltetta löytyy.

Ainekset neljälle

  • 1 tlk kikherneitä
  • 1 sipuli
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 rkl tamarinditiivistettä (tai sitruunaa)
  • 1 rkl öljyä

Masala-mausteseos

  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa (jeera)
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 6 – 10 vihreää chiliä
  • 1 – 2 tl intialaista extra hot -chilijauhetta
  • suolaa ja pippuria reilusti

Vinkki: Jos et omista morttelia, Chana masalan mausteseoksen voi löydä sellaisenaan pannulle.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli. Jauha masala valmiiksi morttelissa. Kun sipuli on kullanruskeaa, iske joukkoon masala ja pyörittele tasaiseksi.

Sekoita tamarindi tilkkaan vettä. Lisää se pannulle. Tomaattimurska perään.

Odota että kastike kiehuu. Lisää sitten kikherneet.

Keittele soosia kasaan 15-20 minuuttia. Maista ja mausta. Lopputulos jota haetaan, on lähinnä muhennosmainen ja erittäin tulinen.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi