Cannelonit

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (23 arviota)
Loading...

Cannelonit ovat kaiken vaivan arvoisia. Kun teet vielä pastalevyt itse, niin tämä on varsinainen juhlaruoka vaikka täytteenä olisi pelkkiä kasviksia.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

8 tuorepastalevyä tai 16 canneloniputkea

Päälle

Pinaatti-ricottatäyte

  • 300g pakastepinaattia tai tuoretta jos löytyy
  • 1 prk ricottaa
  • 2 dl raastettua parmesaania
  • 1 koura basilikalehtiä tai muita yrttejä
  • suola pippuri

Tonnikalatäyte

  • 3 oksaa selleriä
  • 2 porkkanaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 koura basilikaa
  • 1 rkl perunajauhetta
  • 1 kananmuna
  • 2 prk tonnikalaa öljyssä
  • suola pippuri

Pinaatti-ricottatäyte
Sulata pinaatti. Raasta parmesaani ja silpusta basilika. Yhdistä kaikki ainekset ricottan kanssa kulhossa. Vaivaa tasaiseksi massaksi.

Tonnikalatäyte
Kaada tonnikalan öljy kasariin ja ota lämpöä. Pilko sellerit ja porkkanat pieneksi ja kasariin. Freesaa hetki ja kaada tomaattimurska myös kyytiin. Anna hautua kannen alla pienellä lämmöllä puoli tuntia niin että kasvikset ovat täysin pehmeitä ja nesteet minimissä.

Aja sauvalla tasaiseksi pyreeksi. Ota vihannespyree kulhoon ja sekoita lusikalla perunajouho, kananmuna ja tonnikalat mukaan. Pitäisi olla aika jämäkkä tahna.

Cannelonien täyttäminen ja paistaminen
Jos käytät tuorepastalevyjä, laita täytettä raidaksi pastalevyn alareunasta tuuman verran ylöspäin. Kääri canneloni rullalle ja laita öljyttyyn vuokaan sauma alaspäin.

Kuivat cannelonit täytetään lusikalla tai pursottimella. Voi olla hermoja raastavaa, mutta vaiva palkitaan.

Kun cannelonit ovat vuoassa, kaada päälle marinara-kastiketta (cannelonien on peityttävä kokonaan) ja revi mozzarellaa.

Paista canneloneja noin 30-40 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi