Cake pops – kakkutikkarit

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (71 arviota)
Loading...

Varsinainen namihitti kaikenikäisten juhliin. Cake popsit voit tehdä joko kakusta tai kekseistä. Tekeminen on aluksi hieman tahmaista mutta harjoituksella mestariksi.

20 cake popsia

  • 200g kakkua (esim. mokkapalat) tai 200g keksejä (esim. domino)
  • 100g tuorejuustoa (normaali tai vanilja)
  • 150g suklaata (valkoista tai maitosuklaa)
  • 1 koura nonparelleja
  • 20 kpl cocktail-tikkuja

Jauha kakku tai keksit silppurissa hienoksi. Lisää tuorejuustoa niin että seos ”taikinoituu”. Saa olla aika tiukkaa – kuin muovailuvahaa.

Pyörittele massasta pieniä palloja. Liian isot tuppaavat hajomaan jatkokäsittelyssä. Laita pallot pienelle tarjottimelle ja pakkaseen hetkeksi.

Sulata suklaa vesihauteessa. Ota pöydälle jäähtymään. Ota keksipallot pakkasesta – pinta pitäisi olla hiukan kovettunut.

Pyöräytä pallot suklaassa, joko sormilla, lusikalla tai tikulla, miten vain tuntuu helpoimmalle.

JOS sattuu löytymään pala styroksia, olet onnekas. Tökkää tikku palloon ja pystytä styroksiin. Ripottele cake popsit nonparelleilla.

Jos ei ole styroksia, nosta pallot tarjottimelle ja koristele siinä. Pakasta hetki ja tökkää sitten tikut cake popseihin.

Kärsivällisyyttä ja harjoitusta. Kyllä se siitä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

  1. Kakkupallo kannattaa ”liimata” sulalla suklaalla siihen tikkuun – eli tökkää tikku sulaan suklaaseen ennen kuin tökkäät sen kakkupalloon.. Pysyy huomattavasti paremmin tikunnokassa 🙂

Kommentoi