Butifarraa ja perunaa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Butifarra on katalonialainen hyvin maustettu raakamakkara. Kunnon lihatiskillä varustetusta marketista löydät varmasti laadukkaan korvaajan butifarralle, jos ja kun aitoa ei satu löytymään.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 500g butifarra-makkaraa
  • 4 kiinteää perunaa
  • 1 paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 koura lehtipersiljaa
  • 3 lorausta oliiviöljyä
  • 1 loraus sherryviinietikkaa
  • suola pippuri

Laita uuni lämpenemään 220C asteeseen.

Ota laakea vuoka. Kuvassa oleva espanjalainen savikippo on loistava keittiöväline.

Kuori valkosipulinkynnet ja hiero niillä savikipon pohja. Laita loraus oliiviöljyä pohjalle.

Kuori ja viipaloi perunat siivuksi. Lado perunasiivut vuoan pohjalle hyvin tiiviisti. Mausteita kerroksien väliin, loraus oliiviöljyä päälle ja vuoka uuniin reiluksi vartiksi.

Pese ja kuutio paprika. Silppua lehtipersilja. Valmistele makkara nätiksi spiraaliksi. Pikkumakkaroiksi muotoillut voi yleensä “kiertää auki” ja tasoitella sisällön yhtenäiseksi. Näin saat nekin spiraaliksi.

Ota perunat uunista, ripottele paprikat päälle ja asettele burifarra-makkara nätisti vuokaan. Lorottele koko komeus oliiviöljyllä ja sherryviinietikalla.

Tiputa lämpö 200 asteeseen ja hauduta vuokaa reilu puoli tuntia. Nosta pöytään ja koristele persiljasilpulla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi