Burritot

1
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (35 arviota)
Loading...

Akustinen raikaa ja sombrero pyörii!! Burritot ovat erinomaista pikaruokaa latinolasta. Tässä uunissa tehty versio.

Viimeksi päivitetty

Ainekset 6kpl

  • 6 isoa tortillaa
  • 6 siivua cheddaria

Jauhelihatäyte

  • 400 g paistijauhelihaa
  • 1 dl paseerattua tomskua
  • 1 tlk kidney-papuja liemessä
  • 1 iso sipuli
  • 1 tl punaisia jalapenoja
  • 1/2 tl sokeria
  • 2rkl öljyä

BBQ-kanatäyte

  • 150 g kananrintafileitä
  • 150 g chorizo-makkaraa (tai salamia)
  • 1 iso punainen paprika
  • 1 iso sipuli

BBQ-Kastike

  • 1,5 dl coca-colaa
  • 3 rkl ketsuppia
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl maizenaa (suuruste)
  • 2 rkl öljyä
  • tabascoa, suolaa ja pippuria

Jauhelihatäyte
Laita öljy ja silputtu sipuli haalealle pannulle. Nosta lämpöä ja ala kuullottamaan sipulia. Mausta sokerilla.

Kun sipuli on kuulas, laita jauheliha sekaan. Ruskista hetki, ei tarvitse olla kypsää. Lisää pavut ja puolet liemestä sekä paseerattu tomsku. Mausta pippurilla, jalapenoilla ja liemikuutiolla. Keitä täytettä 10 minuuttia kasaan niin että nesteet häviävät. Maista ja mausta. Burrito-täytteessä saa olla makua.

BBQ-kanatäyte
Sekoita kastikeainekset tasaiseksi ja jätä maustumaan. Suikaloi kanafileet, makkara, paprika ja sipuli.

Lorauta kuumalle pannulle öljy. Paista kanasuikaleiden pinta kiinni makkaran kanssa. Lisää sipuli – freesaa minuutti. Heitä paprika mukaan – freesaa toinen minuutti.

Kaada kastike mukaan, anna sen napata vähän kasviksiin kiinni ja ota täyte levyltä.

Burritojen kääriminen
Pehmitä tortilloja mikrossa minuutti. Laita 1/6 osa täytteestä pinon päälimmäiselle letulle (melkein alareunaan) ja juustosiivu täytteen päälle (voit myös tehdä gratinoidun version ja laittaa juustokastiketta burritojen päälle).

Käännä reunat ensin sisäänpäin tuuman verran. Rullaa burrito sitten yläreunaan asti rullalle. Jätä burriton sauma alle kun laitat sen uunipellille. Paista burritot 180C asteessa vartin verran.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

1 kommentti

Kommentoi