Burgundinpata

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (11 arviota)
Loading...

Kaikkien lihapatojen kuningas. Burgundinpata hautuu hyväksi oikein valitulla viinillä ja ajan kanssa.

Ainekset kuudelle

  • n. 140g pekonia
  • 700g naudanlapaa tai sisäpaistia
  • 2 rkl konjakkia liekitykseen
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 porkkanaa
  • 10 pientä sipulia (salotit hyviä)
  • 5 dl punaviiniä, Beaujolais käy tähän
  • 0,5 l lihalientä (vaikka fondista)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl timjamia
  • 10 herkkusientä
  • 1 tl sokeria suolaa ja pippuria
  • 1 kourallinen persiljaa

Leikkaa pekoniviipaleet hienoksi. Ruskista pekoni isossa liekityksen kestävässä pannussa ja siirrä pataan.

Pekonin ruskistuessa leikkaa lihasta kalvot ja kuutioi reiluksi nopaksi. Paista pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna lihan saada väriä kauttaaltaan, lorauta konjakki pannulle ja liekitä.

Kun liekit ovat sammuneet, jauhota lihapaloja hieman ja siirrä pataan. Huuhtaise pannu punaviinillä ja liemet pataan. Survaise valkosipulinkynnet veitsenlappeella ja siirrä pataan kuorineen päivineen. Myös timjamit muhimaan ja vähän sokeria. Kaada loput punaviinit ja lihalientä niin, että lihat peittyvät. Burgundinpata saa hautua liedellä (tai 125C uunissa) 2 tunnin ajan kannen alla hellästi poreillen.

Työstä sillä aikaa vihannekset eli kuori sipulit, jätä kanta mahdollisimman ehjäksi. Porkkanat kuorien ja kolikoksi.

Parin tunnin hautumisen jälkeen burgundinpataan menee porkkanat. Puoli tuntia lisää hautumista ja sitten sipulit sekä sienet. Tarkista minne maku on kääntymässä ja lisää jotain jos tarvetta. Pitää olla suolaa.

Kun sienet ovat ruskeita ja kutistuneita, burgundinpata on valmis pöytään ja upea illallinen voi alkaa!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. Helinää -

    Montas porkkanaa laitetaan? Aineslistas niitä ei ole, mutta ohjees niitä laitetaan 🙂

  2. pekka kaukalo -

    Etsin kaupasta kuumeisesti tuota “fondista” mutta yksikään 10 kaupasta ei tuntenut tuotetta, joten ostin fondia.

Kommentoi