Bulgursalaatti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (9 arviota)
Loading...

Eksoottisen maukas bulgursalaatti käy sellaisenaan ateriasta. Se on myös erinomainen lisuke lihalle.

Ainekset neljälle

  • 2,5dl bulguria
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 dl appelsiinituoremehua
  • 2 eriväristä paprikaa
  • 1/2 kesäkurpitsaa
  • 1 porkkana
  • 2 kouraa rusinoita (luomu)
  • 1 puska korianteria
  • 1 koura mantelilastuja
  • 1-3 tl ras el hanout -maustesekoitusta (jopa curry käy hätätapauksessa)
  • oliiviöljyä

Laita bulgur kiehumaan kattilaan 2,5 dl veden ja kasvisliemikuution kanssa. Kun se alkaa kuivua, lorauta appelsiinituoremehua kyytiin. Kun bulgur on pehmeää, ota se liedeltä sivuun jäähtymään.

Paahda mantelilastuja pannulla. Kuori porkkana ja kuutioi se hyvin pieneksi. Sekoita kuuman bulgurin sekaan.

Kuutioi paprikat myös hyvin pieneksi sekä kesäkurpitsan pätkä. Sekoita kasvikset bulgurin sekaan. Viileät kasvikset jäähdyttävät bulguria, ja kasvikset puolestaan pehmentyvät hieman lämpimässä. Rusinat myös tässä vaiheessa kyytiin.

Kaada bulgursalaatti laakeaan salaattikulhoon. Revi korianteri sekaan. Ripottele paahtuneet mantelilastut päälle ja muutama korianterin lehti vielä koristeeksi. Lorauta oliiviöljyllä kiilto bulgursalaatin päälle. Tarjoa haaleana tai huoneenlämpöisenä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi