Bulgogi

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Korean kansallisruoka bulgogi on erittäin maistuva liharuoka. Salaisuus piilee hedelmäisen makeassa marinadissa. Tarjoa ruoka nuudelien ja hedelmäisen täyteläisen punaviinin kera.

Ainekset neljälle

  • 300g naudan sisäpaistia
  • 1 porkkana
  • 1 rkl paadettuja seesaminsiemeniä
  • 2 tl seesamilöljyä
  • 1 rkl ruokaöljyä

Bulgogi-marinadi

  • päärynä
  • sipuli
  • 5 rkl soijaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 cm pätkä inkivääriä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 2 rkl ruskeaa sokeria

Kuori päärynä, sipulit ja inkivääri. Laita muiden marinadiaineksien kanssa silppuriin ja aja tasaiseksi.

Leikkaa naudanliha hyvin ohueksi siivuksi. Laita liha marinadin sekaan jääkaappiin marinoitumaan vähintään neljäksi tunniksi.

Kuori ja siivuta porkkana ohueksi. Lorauta pannulle ruokaöljyä ja porkkanat perään. Nostele naudanlihasuikaleet myös pannulle – säästä marinadi.

Paista lihaa nopeasti muutama minuutti. Kaada sitten marinadit perään. Anna kiehahtaa kunnolla kasaan. Mausta seesamiöljyllä.

Nosta bulgogi tarjolle ja koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi