Broileriperhonen on leikkaustapa, jolla broilerin fileestä saadaan hyvin ohut ja näyttävän näköinen. Se marinoituu nopeasti ja on kiitollinen paistettava.
Ainekset neljälle
- 4 broilerin rintafileetä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl currya
Maustejogurtti
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 tl suolaa
- 1 tl garam masala-maustesekoitusta
Sekoita oliiviöljy, hunaja ja curry marinadiksi.
Leikkaa broilerin rintafileet sivusta halki niin, että filee jää ainoastaan paksuimmasta kohdastaan yhteen. Avaa filee kuin kirja ja laita lautaselle. Sivele marinadia pintaan. Laita kaikki broileriperhoset näin päällekäin ja kaada loput marinadit päälle. Anna maustua puoli tuntia pöydällä. Jos huolestuttaa, laita jääkaappiin.
Sekoita myös maustejogurtti odottelemaan.
Ota paistinpannuun hyvä lämpö ja lätkäise ensimmäinen broileriperhonen siihen. Nämä ovat hyvin ohuita, joten kypsyvät todella nopeasti. Minuutti per puoli kuumalla pannulla pitäisi riittää.
Tarjoa broileriperhoset riisin ja maustejogurtin kanssa.