Broileripasta

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Limellä ja valkoviinillä raikastettu broileripasta on jokaisen kotikokin unelma. Helppoa, erittäin hyvää ja sopii viinin kanssa erinomaisesti.

Ainekset neljälle

  • 400g pennepastaa
  • 500g broilerin fileetä
  • 1 isoa sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 lime
  • persiljaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 tl hunajaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Silppua sipulit hienoksi ja ala kuullottamaan niitä ruokaöljyllä voidellussa kasarissa. Laita sillä aikaa pasta kiehumaan ja leikkaa broileri pieneksi kuutioksi.

Kun sipuli on kuullottunut kultaiseksi, tämä ottaa 10-15 minuuttia, laita broileri kyytiin ja paista pinnat kiinni nopeasti.

Sitten kastikkeeseen menee valkoviini, sekä 1/2 limen mehu. Keitä niin kauan, että nesteet ovat lähes hävinneet.

Mausta suolalla ja pippurilla, kaada kermat ja hunajat sekaan. Kiehauta kastike ja sekoita valutetun pastan joukkoon.

Koristele broileripasta silputulla persiljalla, limelohkoilla ja tarjoa heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Ihmettelen -

    ”Kun sipuli on kuullottunut kultaiseksi, tämä ottaa 10-15 minuuttia, laita broileri kyytiin ja paista pinnat kiinni nopeasti.”

    Toivottavasti toimituksessa huomattu että asian voi todella helposti ymmärtää että kanaa ei varsinaisesti kypsennetä vaan vain pinnat paistetaan kiinni.

    • Näin on tarkoitus. Seuraavissa vaiheissa kastike kiehautetaan pariin otteeseen, jolloin myös broileri kypsyy niin, ettei siitä tule narisevan kuivaa.

Kommentoi