Broileria Toscana

3
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (29 arviota)
Loading...

Broileriherkku, joka tulee näppärästi pannulla. Valkoisia jättipapuja voi olla hankala löytää mutta pienetkin käyvät.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 4 broilerinfileetä
  • 100g possunkylkeä tai pekonia
  • 1 sipuli
  • 1 tlk valkoisia jättipapuja (tai pieniä papuja)
  • 3 porkkanaa
  • 1 punainen paprika
  • 1 tlk kuorittuja tomaatteja
  • 200g herkkusieniä
  • 2 kourallista vihreitä oliiveja
  • 1 lasi valkoviiniä
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • valkosipulia
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 puska basilikaa

Paloittele kylki pieneksi silpuksi. Leikkaa myös broileri tikkuaskin kokoiseksi paloiksi. Silppua sipuli. Kuori valkosipulinkynnet. Paloittele porkkana, paprika ja herkkusienet.

Lorauta vähän öljyä isolle paistinpannulle ja ala käristää kylkeä ja sipulia hissukseen. Heitä murskatut valkosipulit kyytiin.

Ota samalla pannulla broilerin fileisiin väri nopeasti. Saavat jäädä vielä raaoiksi tässä vaiheessa. Siirrä fileet lautaselle ja folio päälle.

Nyt pannulle menee porkkanat, freesaa pari minuuttia ja sienet. Ruskista muutama minuutti, mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Lisää viini ja sitruunamehu. Anna kiehahtaa kunnolla. Lisää tomaatit pannulle, oregano ja pavut. Hauduttele hissukseen 10 minuuttia.

Kun ruoka on sopivan paksua, lisää vielä oliivit ja paprikan palat sekä broilerifileet. 5 minuuttia ja homma on valmis. Revi basilikan lehtiä annoksen päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

3 kommenttia

  1. Voiko parempaa enää olla! Tein tämän ilman oliiveja ja silti oli ihan Super hyvää. Maistui myös vaari-ikäiselle miehelleni. Suosittelen!

  2. Pilkotaanko broileri jossain vaiheessa pienemmäksi, vai onko mukana kokonaisina fileinä? 1 tlk oliiveja on aikas suhteellinen käsitys (vaikka tykkään suurinpiirtein resepteistä).

Kommentoi