Broccolini-pasta

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Broccolini tuli rytinällä kauppoihin. Se on parsakaalin ohutvartinen serkku ja erinomaisen maukas lisä – esimerkiksi tähän upeaan pastaa, jossa raikkautta tuo sitruuna ja täyteläisyyttä mozzarella.

Ainekset neljälle

  • 300g penne- tai filei-pastaa
  • n. 200g broccolinia
  • 1 luomusitruuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 pallo mozzarellaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 rkl suolaa pastan keitinveteen

Raasta sitruunan kuori pastan keitinveteen. Kuori ja lohko sitruunan liha myös mukaan. Laita reippaasti suolaa ja keitä pasta napakaksi.

Valmistele broccolini; leikkaa kova tyvi pois ja pilko haarukkakokoon. Lisää broccolini pastan sekaan viimeiseksi 2 minuutiksi keittoaikaa.

Ota 1 dl keitinvettä talteen ja siivilöi loput vedet pois. Sekoita pastaan reippaasti oliiviöljyä.

Siivuta valkosipulinkynnet pastaan ja mausta mustapippurilla. Sekoita. Kaada myös talteen otettu keitinvesi pastan sekaan ja aseta tarjolle.

Revi mozzarellaa broccolini-pastan päälle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi