Bouillabaisse

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Bouillabaisse on Etelä-Ranskan köyhien kalastajien kalakeitto, jonka salaisuus piilee liemessä. Kalastajille jäi vain kalan perkeet käytettäväksi, mutta mikä liemi siitä tuleekaan!

Ainekset neljälle

Liemi

  • 1 kg kalan päitä ja perkeitä (kalakauppiailta löytyy)
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tähtianis
  • 1 valkosipuli
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tomaattia
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl paprikajauhoa
  • 2 tl suolaa

Bouillabaissen täytteeksi

  • 600g lohta tai jos löydät, niin muuta kiinteälihaista kalaa
  • simpukoita (halutessasi)
  • 1 fenkoli
  • 1 sipuli
  • valkosipulimajoneesia viimeistelyyn (aiolin ohje ohessa)

Aloita liemen tekemisestä. Laita kaikki ainekset kattilaan ja vettä sen verran että kaikki peittyy (ainakin litran verran). Kokonaisesta valkosipulista hattu pois ja sellaisenaan keittoon. Tomaatit kuutioidaan. Keitä kovalla höökillä vartin verran.

Leikkaa fenkoli (säästä oksat koristeeksi) ja sipuli pieneksi. Paloittele kala.

Siivilöi liemi talteen ja laita takaisin kattilaan. Nosta lämpö kiehuvaksi ja laita fenkoli sekä sipuli mukaan. Keitä hetki ja lisää sitten kalat ja simpukat. Lieden voi ottaa jo pois päältä tässä vaiheessa. Anna hautua muutama minuutti. Kala kypsyy nopeasti.

Annostele bouillabaisse lautasille ja viimeistele annokset valkosipulimajoneesilla ja fenkolin oksilla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi