Borssikeitto

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Punajuuri on verraton juures. Legendaarisessa borssikeitossa sen hieno maku ja makeus pääsevät oikeuksiinsa.

Ainekset neljälle

  • 500g tölkki punajuurisuikaleita*
  • 150g valkokaalia suikaleina
  • 2 porkkanaa
  • 1 rkl sipulijauhoja
  • 300g naudanpaistisuikaletta
  • 2 rkl voita
  • 1 rkl timjamia
  • suolaa pippuria
  • smetanaa päälle

* Tuoreet keitetyt punajuuret käyvät myös, mutta lisää silloin 2 rkl valkoviinietikkaa ja 1 rkl sokeria keittoon.

Laita suikaloitu naudanpaisti kattilaan, hiukan voita ja ala ottaa lämpöä.

Kuori ja silppua porkkana. Suikaloi kaali. Laita kattilaan 1 rkl voin kanssa. Freesaa pari minuuttia.

Kaada punajuurien liemestä puolet pois. Kaada sitten lopputölkki kattilaan. Lisää vettä niin ainekset peittyvät reilusti.
Mausta borssikeitto suolalla pippurilla ja timjamilla.

Keitä borssikeittoa 20 minuuttia ja tarjoile smetanasilmän ja hapanleivän kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Hei, maistelin tuolla viritelmällä ja auttamatta meinasi jäärä mauttoman juureiseksi. Laitoin mukaan lirauksen valkoviinietikkaa, soijaa ja kermaa sekä 3 valkosipulia. Вот, возьмите!

    Mitä tämän kanssa pitäisi sitten syödä? vaaleaa leipää?

    • Valkoviinietikkaa se tosiaan vähän kaipaa, varsinkin jos tekee tuoreista punajuurista. Taisi tulla pinkkiä keittoa kun lisäilit kermaa?
      Lisäsin ohjeeseen hapanleipää kylkiäisiksi.

Kommentoi