Blinit ja täytevinkkejä

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (28 arviota)
Loading...

Hyvän blinitaikinan kohottaminen vie vuorokauden, joten aloita ajoissa. Blinit voi täyttää melkein millä vaan – aina tulee hyvää.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 dl lager-olutta
  • 5 g kuivahiivaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 0,5 – 1 dl vehnäjauhoja (taikinan paksuudesta riippuen)
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl täysmaitoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voita
  • 1 kananmuna

Blinien täytevaihtoehtoja

  • smetana
  • mädit
  • sienisalaatti
  • kylmäsavulohi
  • hienonnettu punasipuli
  • riistalihat eri muodoissa
  • suolakurkut

Blinitaikinan tekeminen: Sekoita kermaviili, olut, hiiva ja sokeri kulhossa. Sekoita nesteeseen jauhoja pikkuhiljaa niin että muodostuu juokseva taikina. Anna seisoa pöydällä niin kauan, että blinitaikina lämpenee, hiiva aktivoituu ja siihen alkaa muodostua kuplia. Kelmuta ja siirrä jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.

Ota blinitaikina jääkaapista huoneenlämpöön. Erottele valkuainen ja vatkaa se kovaksi vaahdoksi. Lämmitä maitoa ja sekoita siihen voita sekä suolaa. Sekoita blinitaikinan joukkoon. Lisää myös keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen. Taikinan tulee olla paksumpaa kuin normaali lettutaikina.

Ota pieni paksupohjainen pannu (blinipannu tietenkin paras) ja paista blinit kypsäksi muutama minuutti per puoli reilussa voissa.
Nauti blinit erinomaisien täytteiden kanssa hyvässä seurassa!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi