Benedictin munat

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arviota)
Loading...

Tosinaan hotellin aamiaisella voit valita benedictin munat tyypillisen munakkaan sijaan. Päivä lähtee käyntiin kuin kuninkaalla konsanaan!

Ainekset neljälle

  • 4 paahtoleipää tai sämpylän puolikasta
  • 4 kananmunaa
  • 3 rkl etikkaa
  • 8 siivua palvikinkkua, pekonia tai ilmakuivattua kinkkua
  • 4 annosta hollandaisekastiketta
  • 1 koura ruohosipulia

Laita uppomunia varten 1,5 litraa vettä ja 3 rkl etikkaa kattilaan. Lämmitä kiehuvaksi ja käännä sen jälkeen levy ykköselle. Uppomunien optimaalinen veden lämpötila on 90C.

Valmistele sillä välin hollandaisekastike ohjeen mukaan.

Laita kaksi palvikinkun siivua päälekkäin ja paista pannulla kummaltakin puolelta väriä kinkulle.

Riko kananmuna kuppiin, pyöritä uppomunakattilan vesi liikkeelle ja kaada muna nopealla liikkeellä pyörteeseen. Keitä kolme-neljä minuuttia ja nosta reikäkauhalla lautaselle odottelemaan. Isommalla kattilalla voi keittää pari munaa kerrallaan.

Kasaa benedictin munat näin: Paahda leivät lautasille. Nosta leivän päälle kinkku, sitten uppomuna ja pari lusikallista hollandaisekastiketta.

Silppua ruohosipulia koristeeksi ja nauti heti.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi