Bataattisipsit

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (32 arviota)
Loading...

Bataattisipsit ovat herkullista vaihtelua burgerin kylkeen. Bataatin makeus yhdistettynä kunnon pintasuolaan on erinomainen makupari.

Ainekset neljälle

  • 1 iso bataatti n.500g
  • suolaa
  • 0,5 l rypsiöljyä uppopaistamiseen

Laita öljy laakeaan kattilaan lämpenemään. Wok on hyvä tässä.

Kuori bataatti niin, että kuoren alla oleva valkoinen maltokin lähtee.

Leikkaa bataatista hyvin ohuita kiekkoja. Veitselläkin onnistuu mutta mandoliini on paras apuväline tässä kohtaa. Jos on pieni bataatti niin perunankuorimaveitselläkin voi yrittää jyystää.

Uppopaista bataattisipsit pari kourallista kerralla, 1-2 minuuttia riippuen sipsien paksuudesta. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan ja suolaa kunnolla.

Tarjoa bataattisipsit mahdollisimman nopeasti paiston jälkeen niin pysyvät rapeina.

Bataattisipsit uunissa

Bataattisipsit voi tehdä myös uunissa. Levitä kypsentämättömät bataattikiekot leivinpaperin päälle (hyvin öljyttynä) ja paista ensin 200C asteessa viitisen minuuttia ja laske sitten uunin lämpötila 100C asteeseen. Anna olla uunissa reilu puoli tuntia niin, että sipsit tulevat rapsakoiksi.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

  1. Tämäpä oli hyvä idea! Perunalastuja on joskus kokeiltu, mutta bataatista voisikin tulla maukkaampia. Pitääkin laittaa korvan taakse ja testata joskus!

Kommentoi