Rapeat bataattiranskalaiset on mahdollista saada aikaan kotiuunissa. Hieman työtä ja kikkailua se vaatii, mutta palkitsee varmasti. Etenkin aurajuustodipin kanssa.
Ainekset neljälle
- 1 kg bataattia
- 2 rkl oliiviöljyä
Maustehässäkkä
- 1 tl paprikajauhoja
- 2 tl sipulijauhetta
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl pippuria
- 1 rkl maissitärkkelystä (maizena)* tai korppujauhoja
Auradippi
- 1 prk ranskankermaa
- 100g Aurajuustoa
* tärkkelyksen liottaminen ja sen takaisin lisääminen kuulostaa oudolle, mutta toimii käytännössä.
Kuori ja leikkaa bataatit ranskalaisiksi. Paksuudeltaan 1 cm x 0,5 cm rapeutuvat hyvin. Pituudeltaan 5 – 6 cm. Mitä kokoa teetkin, pyri saamaan kuitenkin kaikista mahdollisimman tasapaksuja, että kypsyvät yhtä aikaa.
Liota bataatteja kylmässä vedessä tunnin verran, että tärkkelys häviää bataatin pinnalta. Kuivata pyyhkeen tai talouspaperin päällä huolellisesti. Huuhteleminen ja kuivattaminen takaa rapeamman paistotuloksen. Laita pussiin ja oliiviöljyä perään.
Sekoita maustehässäkkä kupissa ja kaada pussiin. Ravista reippaasti. Kaada bataattiranskalaiset pellille leivinpaperin päälle mahdollisimman irtonaiseksi.
Paista bataattiranskalaisia 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, niin että ranskalaiset alkavat jo saada hyvin väriä ja pinta on rapea. Käännä puolessa välissä ympäri. MUISTA VAHTIA – UUNEISSA ON EROJA.
Murusta sillä välin Aurajuusto ranskankermaan ja pyöräytä dipiksi.
9 kommenttia
Kuivata talouspaperin päällä, pyyhe voi ottaa bataattitahroja.
Todella herkullista! Sunnuntai pelastettu. 😉
Oliiviöljyn savupiste on alle 200 astetta
Vinkkivinkki…korppujauhojen sijaan kannattaa käyttää maissijauhoja. Tulee tosi rapea pinta.
Niinpä. olisivatko maissitärkkelyksellä myös gluteenittomia? Entä pelkällä mausteseoksella?
Lorahti puolikas pullo oliiviöljyä!
URPÅ
Missä vika bataaatti pehmeni ei tullut rapeita mutta siitä huolimatta todella hyvää
Liotus ja kuivaus? Oliko tarpeeksi ohueksi leikattu?