Bambukanaa

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arviota)
Loading...

Bambukanaa on varsin ekologinen resepti. Bambu kasvaa nimittäin metrin päivässä eli raaka-ainetta ainakin riittää! Tämä on usein kiinalaisissa ravintoloissa tarjolla ja hyvää on kuin mikä.

Ainekset neljälle

  • 500g broilerin fileetä paloina
  • 300g bambunversoja (tölkissä)
  • 1 iso sipuli
  • 1 chili
  • 2 rkl ruokaöljyä

kastike

  • liemi bambutölkistä
  • 1/2 dl ketsuppia
  • 4 dl vettä
  • 1/2dl viinietikkaa (riisiviinietikka tietysti autenttisin)
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl riisijauhoja (tai maizenaa)
  • suolat ja pippurit

Kiehauta vettä ja sekoita siihen loput kastikeainekset tekeytymään.

Poista chilistä siemenet ja pilko se. Kuori ja lohko sipuli veneiksi.

Kuumenna wok ratisevan kuumaksi. Lorauta öljy, chili ja paista broilerin pinta nopeasti kiinni.

Lisää bambut, pari kääntöä, sitten sipulit, pari kääntöä ja sitten lorotetaan kastike reunaa pitkin hitaasti mukaan. Ideana, että wok ei viilene vaan pysyy infernaalisen kuumana.

Kun kastikkeen pinta kuplii, siirretään ruoka tarjoilukulhoon. Älä ole huolissasi broilerista. Se ehtii kyllä 77 asteen lämpötilaan viimeistään tarjoilukulhossa. Älä siis paista lintua puuksi asti.

Tarjoa bambukanaa riisin kanssa.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi