Balsamico-paisti

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arviota)
Loading...

Reipas uuniruoka joka tulee kerralla paistaen. Eikä haittaa että possunpaisti on vielä edullistakin.

Ainekset kuudelle

  • 1,2 kg possun ulkofileetä tai uunipaistia
  • 3 dl tummaa balsamicoa
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl pippuria
  • 4 oksaa rosmariinia

Kasvikset

  • 3 iso punajuurta
  • 3 isoa porkkanaa
  • 3 isoa punasipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sokeria

Leikkaa possunlihaan ristikkoviillot rasvapuolelle. Hiero pintaan suolaa, pippuria ja rosmariininoksat. Laita pussiin ja kaada balsamico perään. Jätä jääkaappiin marinoitumaan seuraavaan päivään.

Ota laakea uunivuoka ja aseta possu (rasvapuoli ylöspäin) keskelle. Kuori kasvikset ja lohko reiluiksi paloiksi. Asettele punajuuret ja porkkanat possunpaistin ympärille, jätä sipulit vielä odottamaan. Lorottele loput marinadit pussista ruoan päälle.

Iske koko komeus 225C uuniin, ja tiputa hetken päästä lämpö 150C. Paras tulos paistomittarilla n.75 astetta. Käytännössä tämä on noin tunti per kilo.

Ota liha uunista ja kääri se folioon ja hesariin. Pyörittele kasviksia liemessä hetki, lisää sipulit, ripottele sokerilla ja lyö vielä uuniin 20 minuutiksi. Voit laittaa uunin täysille että juurekset paahtuvat nätisti mutta älä polta niitä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi