Baijerilainen kesäkeitto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arviota)
Loading...

Baijerissa osataan tehdä kesäkeitto ilman turhia kalorihysterioita. Ja kuten kuvaan kuuluu, tämä ruoka haudutetaan vehnäoluessa, jota täytyy varata sen verran että riittää myös lasiin.

Ainekset kuudelle

  • 400g laatumakkaroita (bratwurst, krakova etc.)
  • 100g possun palvikylkeä
  • 3 perunaa
  • 300g lanttua
  • 200g mukulaselleriä
  • 300g hapankaalia
  • 1/2l vehnäolutta (weissbier – hefe)
  • 1 rkl omenahilloa
  • 1 rkl curryjauhetta
  • suolat ja pippurit

Dijon-smetana

  • 1 prk smetanaa
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • persiljaa

Kuori ja pilko juurekset. Laita kattilaan litra vettä ja juurekset sinne kiehumaan.

Pätki makkarat ja palvikylki. Laita palvikylki kylmälle pannulle ja ala tiristämään.

Kun liha alkaa rapsakoitua – lisää makkarat ja ota niihin väriä. Mausta currylla, suolalla ja pippurilla.

Pudota makkarat kattilaan ja lorottele olut perään. Laita myös hapankaali. Makeuta omenahillolla.

Keitä vielä vartin verran ja nosta pöytään kannen alle tekeytymään puoleksi tunniksi.

Koristele baijerilainen kesäkeitto Dijon-smetanalla ja persiljalla.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi