Äyriäisrisotto

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Äyriäisrisotto on todellinen juhlaruoka merenelävien ystäville. Onneksi isoimmista marketeistamme löytyy jo sinisimpukoita tuoreena ja muita äyriäisiä vähintään pakasteina – jopa irtotavarana. Tähän oikein valittu viini kylkeen ja moni ravintola kalpenee.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 200 g sinisimpukoita
  • 200g muita äyriäisiä maun mukaan esim; kampasimpukkaa, tiikeriravunpyrstöjä. Myös mäti käy tähän hyvin.
  • 3 dl risottoriisiä
  • 5 dl tomaattimehua
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 keltasipuli
  • 3 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 limen mehu
  • 1 rkl mätitahnaa tai 4 säilykesardellia
  • 1 mieto chili
  • 1 tl pippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • remoulade-kastiketta (voi jättää pois)

Vinkki: Oikeaoppisen risoton koostumus on valuva, ei kiinteä. Tämä tarkoittaa, että valmista risottoa ei seisoteta hetkeäkään pannulla. Ruokailijat odottavat risottoa pöydässä, eikä toisin päin.

Kiehauta sinisimpukat ohjeen mukaan pienessä vesimäärässä. Säästä liemi. Valmistele myös muut valitsemasi äyriäiset kypsäksi.

Laita puolet oliiviöljystä isolle risottopannulle tai kasariin. Silppua valkosipuli sekä keltasipuli kyytiin. Paista hetki. Lisää myös riisi ja kuullota pari minuuttia.

Kaada viini pannulle, pyöritä. Purista myös limen mehu mukaan. Mausta pippurilla, mätitahnalla ja chilillä.

Kaada puolet tomaattimehusta pannulle ja pyörittele silloin tällöin. Lisää tomaattimehua aina kun risotto alkaa kuivua.

Lisää sinisimpukoiden lientä risottoon niin kauan, että riisi on kypsä mutta napakka. Tarkista maku ja koostumus.

Sekoita vielä loput oliiviöljystä pannulle ja aseta äyriäisrisotto tarjolle. Koristele sinisimpukoilla ja äyriäisillä.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi