Aura-pinaattipiirakat

4
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 arviota)
Loading...

Nämä tapas-piirakat loppuvat aina kesken. Varaa siis reilusti, ne ovat erinomaisia.

Viimeksi päivitetty

30 piirakkaa

  • 1 pkt voitaikinaa, n. 500g
  • 2 dl kermaa
  • 200g pakastepinaattisosetta
  • 3 kananmunaa
  • 1 kiila aurajuustoa
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 ruukku timjamia
  • 30 kpl pieniä foliovuokia

Ota voitaikina sulamaan.

Riko kulhoon kananmunat ja vatkaa ne rikki. Lisää myös kerma ja pinaattisössö. Sekoita hyvin ja mausta valkopippurilla. Murusta myös aurajuusto sekaan.

Kauli voitaikina ohueksi levyksi. Painele siitä esim. juomalasilla vuokiin sopivia rinkuloita. Jaa aurajuustotäyte vuokiin, älä täytä reunaan asti koska sisus kohoaa uunissa.

Paista piirakoita 215C uunissa vartin verran niin että pinta kohoaa ja ruskistuu hieman. Anna jäähtyä ja riivi timjamia piirakoiden päälle ennen tarjoamista.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

4 kommenttia

  1. Kotileipuri -

    kilo vai puolikiloa voitaikinaa? Entä saako pinaattisosetta pakastettuna vai voiko käyttää pakastepinaattikeittoa?

  2. Käteväleipuri -

    Voiko Aura-pinaattipiirakoita pakastaa? Meneekö pilalle, pysyykö koostumus hyvänä?

    • Rasvainen juusto tuppaa kuivumaan ikävästi pakkasessa ja makukin voi vähän lässähtää. Jos ei niistä välitä niin sitten voi, maksimissaan kolme kuukautta.

Kommentoi