Asturialainen papupata eli Fabada Asturiana

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Anna arviosi, kiitos.)
Loading...

Fabada Asturiana on papupata Asturian maakunnasta Pohjois-Espanjasta. Fabada on tuhtia maalaisruokaa parhaimmillaan.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 200g chorizo-makkaraa (raaka)
  • 150g morcillaa (tai mustaa makkaraa)
  • 3 siivua siankylkeä (tai pekonia)
  • 2 tlk keitettyjä valkoisia papuja tai 2 tlk esikeitettyjä kikherneitä
  • 3 dl lihalientä
  • 1 ps herne-maissi-paprikaa
  • 1 tl jauhettua paprikaa
  • pippuri

Silppua siankylki ja laita pannulle. Ala käristämään nättiä väriä pintaan. Paloittele makkarat mukaan pannulle. Kun on ruskeaa pinnassa, kaada lihat kattilaan. Huuhtaise pannu tilkalla vettä ja kaada se myös kattilaan.

Siivilöi pavut tai kikherneet ja laita myös kattilaan. Herne-maissi-paprikat myös perään. Lorauta lihaliemi perään ja mausta paprikalla sekä pippurilla. Suolaa kannattaa fabadaan laittaa harkiten ainakin jos käytät tölkkipapuja. Niissä sitä suolaa riittää omasta takaa.

Kiehuta Fabadaa vartin verran ja tarjoa kuumana hyvän leivän kera.

 

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi