Aprikoosi-juustopalat

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arviota)
Loading...

Aprikoosi-juustopalat ovat klassinen suolaista ja makeaa yhdistelevä herkku. Nämä juhlavat suupalat syntyvät aloittelevaltakin kokilta käden käänteessä.

Ainekset, noin 30 juustopalaa

  • 1 pkt (500g) voitaikinalevyä
  • 2 dl aprikoosimarmeladia
  • 150g rasvaista sinihomejuustoa (Peltolan blue, Aura, juustoportti etc.)
  • 0,5dl rouhittua saksanpähkinää
  • 1 kananmuna voiteluun

Sulata voitaikina ja kauli ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi voipaperin päällä. Leikkaa veitsellä ruudukko voitaikinaan (2,5cm x 2,5 cm ruudut).

Vedä voitaikina uunipellille. Vatkaa kananmuna kupissa ja sivele voitaikinan päälle.

Laita jokaisen voitaikinaruudun keskelle teelusikallinen aprikoosimarmeladia ja pieni pala sinihomejuustoa. Ripottele lopuksi saksanpähkinärouhetta juustopalojen päälle ja paista 200C asteessa vartin verran niin, että juusto ehtii hiukan sulaa ja voitaikina nousta rapeaksi.

Jäähdytä ja leikkaa juustopalat tarjolle. Ne maistuvat huoneenlämpöisinäkin erinomaiselle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi