Appelsiinivanukas

2
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arviota)
Loading...

Paahtovanukas eli flan on tyypillinen espanjalainen jälkiruoka. Sen voi maustaa esimerkiksi appelsiinilla.

Viimeksi päivitetty

Kahdeksan Flania

  • 4 appelsiinia (luomua mielellään) tai 3 dl tuorepuristettua mehua
  • 2 keltuaista
  • 4 kananmunaa
  • 1 tl perunajauhoja
  • 200g sokeria
  • 8 tl tummaa siirappia
  • 1 nippu tilliä tai sitruunamelissaa

Purista kolmen appelsiinin mehu kattilaan. Kiehauta mehu. Sekoita mehuun sokeri ja perunajauhot vispilällä. Jätä mehuseos jäähtymään.

Ota pikkuvuokia 8, silikoniset on aika näppärät. Jokaisen pohjalle teelusikka siirappia. Erottele keltuaiset kulhoon ja riko kokonaiset munat mukaan. Sekoita hyvin mutta älä vaahdota. Kaada hiukan jäähtynyt appelsiinimehu mukaan koko ajan vispaten.

Nosta vuoat syvälle uunipellille. Jaa muna-mehuseos vuokiin, voi laittaa piripintaan, ne laskevat vähän uunissa. Kaada kuumaavettä hauteeksi pellille ja uuniin 150C ja 45 minuuttia. Nosta vanukkaat vuokineen päivineen viileään seuraavaan päivään.

Tuntia ennen tarjoilua; ota vuoat jääkaapista ja laita kuumaan veteen minuutiksi niin ne irtoavat helposti (voit auttaa veitsellä jos tuntuu olevan kiinni).

Aseta vanukas nätisti pyöreän lautasen toiseen reunaan. Leikkaa jäljellä olevasta kokonaisesta appelsiinista kuorta kuorimaveitsellä eli “twistit” koristeeksi pari kappaletta per annos. Fileoi appelsiinilohkoja myös koristeeksi. Muutama täppä siirappia sinne tänne ja yrttiä vihreydeksi. Tilli ja sitrukset sopivat erinomaisesti yhteen!

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

2 kommenttia

Kommentoi