Appelsiinikana

0
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (32 arviota)
Loading...

Tämä wok on raikas kuin aurinkoinen päivä. Appelsiinikanan voi tehdä myös possusta tai jopa ankasta.

Viimeksi päivitetty

Ainekset neljälle

  • 300g kanansuikaleita
  • 1 appelsiini
  • 4 porkkanaa
  • 4 sipulia
  • 1 keltainen paprika
  • 1-2 tl nelimaustetta
  • Suolat ja pippurit
  • 4 annosta munanuudeleita.

Kastike

  • 2dl appelsiinimehua (tuorepuristettu)
  • 3 rkl valkoviinietikkaa (tai riisi)
  • 2 dl vettä
  • 1-3 chiliä
  • 3 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl maizenaa (tai riisijauhoa)

Kiehauta puoli litraa vettä ja laita nuudelit sinne kypsymään.

Valmistele kastike tekeytymään. Suurusta se tärkkelyksellä eli maizenalla tai riisijauholla (hätätapauksessa perunajauhokin käy).

Lohko appelsiini “fileiksi” eli kuori veitsellä valkoinen osa kokonaan pois ja leikkaa appelsiinilohkot yksitellen hedelmästä.

Valmistele myös muut kasvikset wok suikaleiksi.

Wokkipannu täysille ja öljyä kyytiin. Paistetaan kanasta pinta kiinni ja mausta nelimausteella. Porkkanat pannuun. Minuutin pyöritys ja sitten paprikat ja sipulit kyytiin. Myös minuutti ritisevällä wokilla.

Appelsiinit kyytiin sekä nuudelit. Pyöritä reippaasti ympäri. Kastike kyytiin, kiehautus ja appelsiinikana heti tarjolle.

Laita hyvä jakoon.

Kirjoittajasta

Kommentoi